Diensten PCdefect.be

PCdefect biedt een zeer groot assortiment aan diensten voor alles wat te maken heeft met IT en multimedia. Hier kan je een greep uit ons aanbod terugvinden. Ben je op zoek naar een dienst die hier niet tussen staat? Neem dan contact met ons op, we kunnen je vast en zeker helpen.

Heb je een nieuwe PC gekocht (al dan niet bij ons)? Wij installeren hem volledig voor jou, en zetten de gegevens van je oude computer over. Ook installeren wij de nodige programma’s en beveiligingen, en installeren we je e-mail accounts. Zo sta je meteen weer in de startblokken en ben je in geen tijd op weg!
Je wilt meerdere PC’s toegang geven tot het internet, en hebt geen behoefte of mogelijkheid tot het leggen van kabels? Dan is er een mogelijkheid om alles draadloos te regelen. Wij installeren de router, stellen de beveiliging hierop in, installeren de netwerkkaarten in de andere pc(‘s), en sluiten deze aan op het netwerk. We zorgen dat alles beveiligd is.
Zetten je kinderen de eerste stappen op de computer, en wil je hen beveiligen tegen de gevaren van het internet, of wil je hen enkel toelaten op bepaalde sites, of tussen bepaalde uren? Wij kunnen met speciale software je PC helemaal “kindvriendelijk” maken. We beschermen je kids tegen ongewenste dingen op je computer, maar ook je computer tegen ongewenste dingen die je kinderen onbewust kunnen installeren.

Je briefwisseling kwijt na de crash van je harde schijf? Vakantiefoto’s kwijt na een herinstallatie van Windows? Of start Windows gewoon niet meer op, en kan je niet meer bij jouw data?

Niets is zo vervelend dan zorgvuldig bewaarde gegevens kwijt te geraken. Wij kunnen je helpen door je verloren data recoveren.

Alle ogenschijnlijk verloren gegane data op de harddisk kan worden uitgelezen en op cd-rom of dvd-rom gezet worden. E-mail adressen en e-mail berichten worden in een importbestand gezet zodat je deze makkelijk kunt importeren in je opnieuw geïnstalleerde systeem.

Ook bij een storing in de elektronica van een harddisk, waardoor deze niet meer door het systeem wordt herkend, is het meestal mogelijk om de data veilig te stellen door het printplaatje onder de schijf te vervangen. Wel duurt de verwerking van deze methode wat langer omdat hierbij een identieke harddisk gevonden moet worden die niet altijd op voorraad is. Het kan ook voorkomen dat het mechaniek in de harddisk kapot is. Dit defect is meestal te herkennen als de harddisk een tikkend geluid maakt.

Hoewel het veilig stellen van gegevens vaak nog mogelijk is, kan er geen garantie worden gegeven dat de data bij ons te recoveren is. De harddisk kan dan in overleg doorgestuurd worden naar een cleanroom. Tegen een scherpe prijs kan daar de data gerecoverd worden, zelfs van zwaar beschadigde schijven (brand, water,…). Dit alles gaat uiteraard in overleg met jou.

De meeste routers zijn tegenwoordig plug en play. Je steekt de ethernet kabel en de voeding, maakt verbinding, en alles werkt. Handig toch. Echter zijn de meeste routers standaard niet beveiligd. Dit geeft grote beveiligingsrisico’s. Enkele mogelijke scenario’s:

  • Wanneer iemand verbinding maakt met je netwerk, gaat die persoon meesurfen op jouw kosten. Bij gewoon internetgebruik is dit geen probleem, maar als die persoon muziek, films, etc. gaat downloaden, zal je noodgedwongen extra volumeblokken moeten aankopen op het einde van de maand.
  • Indien iemand continu aan het downloaden is over jouw verbinding, zal je dit ook merken aan de snelheid. Webradio’s beginnen te haperen, webpagina’s laden trager etc.
  • Wanneer er op jouw PC mappen zijn gedeeld, of de beveiliging van de PC is niet strikt, dan kan iemand die verbinding maakt met jouw onbeveiligd netwerk simpelweg aan al die bestanden, en kan in sommige gevallen zelfs bestanden aanpassen of verwijderen.
  • Indien, zoals dikwijls gebeurd, de volledige C schijf is gedeeld, kan de persoon aanpassingen doen in de verschillende programma’s op de PC.
  • Mits de installatie van een programma op je PC, kan de persoon zelfs heel gemakkelijk aan de inloggegevens van onder andere e-mail, Facebook, PC banking, … geraken.
  • Als jouw router geen wachtwoordbeveiliging heeft, of de standaard ‘admin’ login is niet veranderd, kan een persoon gemakkelijk in de configuratie van je router. Iemand die het kwaad wilt, kan door het veranderen van 1 instelling zorgen dat je zelf niet meer kunt surfen.
  • Iemand gebruikt je internetverbinding om illegale dingen te doen (illegale downloads, internetaanvallen, kinderporno downloaden). Gezien het IP adres op jouw naam staat, ben je verantwoordelijk wat er met jouw verbinding gebeurd!
  • Iemand luistert jouw internetverkeer (sites, e-mail, chat, PC-banking,…) af.

 

Bovenstaande punten geven duidelijk weer dat een onbeveiligd netwerk net zo veilig is als je auto met de deuren open te parkeren en je portemonnee op het dashboard te leggen… Daarom kunnen wij je netwerk beveiligen en ervoor zorgen dat jij kunt beslissen wie toegang heeft! Wij stellen een sterke beveiliging (WPA2) op je draadloos netwerk, stellen een firewall in, en geven al de juiste gegevens in op de verbonden computers.

Wil je jouw uitgebreide collectie foto’s of je complete boekhouding beschermen tegen eventuele systeemcrashes (harde schijf defect, hardware defect,…) of vergissingen (per ongeluk verwijderen van bestanden, formatteren,..), dan hebben wij een compleet backup systeem beschikbaar.
Mits een externe schijf en de nodige software worden je bestanden dagelijks gebackupped, zodat in geval van nood je direct terug aan je data kan.

Wanneer je op vakantie gaat, kan je de schijf veilig opbergen of in een kluis bewaren, zodat alle data veilig blijft, zelfs bij diefstal van je computer.
Dit intern backup systeem wordt standaard geleverd met een harde schijf, en de nodige software.

Wil je echter nog extra beveiliging tegen brand, diefstal, stroomstoringen, … dan is het raadzaam om voor een extern backup systeem te kiezen. Bij dit systeem wordt je data beveiligd op een externe server gezet, en doorgekopiëerd naar verschillende locaties in de wereld. Zelfs bij nationale rampen staat je data veilig.

Naarmate PC’s ouder worden kunnen ze door de grote hoeveelheid geïnstalleerde software en toegenomen systeemeisen na verloop van tijd traag worden. Veel mensen kiezen ervoor om op zo’n moment een nieuwe PC aan te schaffen. Men heeft dan weer een proper besturingssysteem en nieuwere hardware en het probleem lijkt te zijn verholpen.
In veel gevallen is een dergelijke, kostbare oplossing uit te stellen door de huidige PC volledig opnieuw te installeren.

Ook zijn er problemen die alleen door herinstallatie echt opgelost kunnen worden. Bv: virusbesmetting, Windows foutmeldingen, niet juist geïnstalleerde software.
Tijdens deze herinstallatie wordt je PC voorzien van de laatste nieuwe drivers, en worden door jouw aangeleverde programma’s opnieuw geïnstalleerd. Ook zetten we je gegevens over, en installeren we e-mail accounts e.d. opnieuw.

Na deze herinstallatie werkt je PC weer als nieuw, net zoals toen je hem kocht!

Herinstallatie van je PC neemt meestal enkele uren in beslag. Daarom nemen wij je PC mee naar ons atelier, en brengen wij hem na herinstallatie gratis terug.

Stof in de PC vermindert de koeling. Hierdoor loopt de temperatuur op, gaat de PC trager werken of uitvallen, gaan de onderdelen minder lang mee, en is er zelfs kans op brand.
Wij ontstoffen de binnenkant van de PC zorgvuldig, zonder beschadiging van hardware.

Nieuwe printer gekocht, en je krijgt hem niet aan de praat? Of krijg je geen beeld uit je webcam? Geen probleem. Wij installeren voor jouw de hardware, voorzien van de laatste nieuwe drivers.

Doet je computer vreemd? Heb je last van ongevraagde pop-ups? Is je computer ineens veel trager en lijkt er activiteit te zijn zelfs terwijl je niets doet? Zo ja, dan is de kans groot dat je computer is geïnfecteerd met een virus of spyware.
Virussen en spyware kunnen zich diep in je computer verbergen met alle nare gevolgen van dien. Vaak is een infectie alleen maar vervelend (je PC wordt trager) en niet altijd schadelijk, toch kan een virus je computer op den duur onbruikbaar maken.
Met gespecialiseerde tools verwijderen we alle virussen en andere schadelijke software. Na de schoonmaak (her-)installeren we de nodige antivirus software.

Echter, in sommige gevallen kan het zijn dat de infectie te groot is, en het niet mogelijk is de beschadigingen ongedaan te maken. In dat geval is een volledige herinstallatie van je computer nodig.

Werkt je PC veel trager dan voorheen? Dit kan verholpen worden door de PC eens goed op te kuisen. Hierbij worden bepaalde opstartprogramma’s uitgeschakeld, register opgekuist, fouten verholpen, harde schijf opgeruimd, programma’s verwijderd,..
Op deze manier zal je PC sneller werken, en kijk je niet meer eindeloos op zandlopers.

Wat doen we niet

Waarom PCdefect?

HitmanPro.Alert

HitmanPro.Alert is een geavanceerd beveiligingspakket wat als aanvulling op je antivirus-software gebruikt.

We stoppen met service aan huis

We zijn helaas niet meer in de mogelijkheid om tot bij jou te komen. Indien je jouw toestel tot bij ons kunt brengen in de Rodenbachlaan te Zoersel helpen we je nog graag verder.  Dit is steeds op afspraak via mail of telefonisch.