Extra computerbeveiliging en online veiligheid met HitmanPro.Alert

HitmanPro.Alert is een geavanceerd beveiligingspakket wat je als aanvulling op een antivirus-software gebruikt (second opinion-scanner). Dit pakket biedt o.a. bescherming bij het surfen op internet, homebanking en online shoppen. De gebruikte browser wordt real-time gecontroleerd op schadelijke activiteiten. Voor extra bescherming tegen malware zoals drive-by-downloads en cryptolockers of online fraude en identiteitsdiefstal is HitmanPro.Alert een onmisbaar stukje beveiligingssoftware. Wat een second opinion-scanner doet is malware detecteren zoals trojans of rootkits. Deze worden ontworpen om detectie door een traditionele antivirus te voorkomen. Een groot voordeel van dergelijke scanners is dan ook hun vermogen om zero-day malware snel te detecteren. Dergelijke malware is door traditionele antivirusbedrijven nog niet in databases opgenomen omdat hij nog grotendeels onbekend is.

Compatibel met antivirus-software

HitmanPro.Alert is vrijwel compatibel met de meeste antivirus-software en is geschikt voor Internet Explorer, Microsoft Edge, Firefox, Google Chrome en Opera. Maar ook de browsers die gebaseerd zijn op Firefox of Chromium zullen door HitmanPro.Alert ondersteund worden.

Zonder licentie zal dit beveiligingspakket beperkte bescherming bieden. In de gratis versie is alleen de browserbeveiliging en CryptoGuard actief inclusief de passieve systeemvaccinatie. De real-time computerbeveiliging tegen malware en beveiligingslekken, maar ook de aanvullende beveiligingsmodules zijn alleen actief wanneer je gebruik maakt van de betaalde versie of de 30 dagen proefversie.

De betaalde versie van HitmanPro.Alert is een absolute aanrader om de computerbeveiliging te optimaliseren. Het programma is zeer eenvoudig in gebruik. Na de installatie merk je niets van de aanwezigheid, afgezien van het Flyout-window als je gebruik maakt van de browser of als er natuurlijk dreigingen worden gedetecteerd. 

Dit zijn de belangrijkste beschermingsmethoden van HitmanPro.Alert

  • Real-time controle van de integriteit en manipulatie van malware bij de geïnstalleerde browser(s).
  • Bescherming tegen misbruik van de webcam en keyloggers door de versleuteling van toetsenbordaanslagen.
  • Passieve systeemvaccinatie waardoor sandbox-bewuste malware uitgeschakeld zal worden.
  • CryptoGuard biedt bescherming voor je bestanden tegen ransomware (gijzelvirussen) en crypto-malware.
  • De Procesbescherming voorkomt dat vertrouwde processen door malware in het geheugen vervangen kunnen worden.
  • Bescherming van de netwerkcommunicatie als deze door aanvallers gecontroleerd en/of gemanipuleerd worden.
  • De exploitbescherming zal misbruik van kwetsbaarheden en lekken in software maar ook Windows zelf voorkomen.d
HitmanPro Software

Antivirus-softwarepakket HitmanPro

HitmanPro is een antivirus-softwarepakket dat oorspronkelijk door Surfright werd ontwikkeld. Dat bedrijf werd later door Sophos gekocht (in 2015) en het HitmanPro-productaanbod wordt sindsdien door Sophos aangeboden. HitmanPro is geen traditioneel antivirus-pakket, het is eerder een zogenaamde ‘second opinion’-scanner. Dergelijke programma’s worden ontworpen om een ​​extra beveiligingslaag te kunnen bieden bovenop de antivirus die al op de computer is geïnstalleerd. Deze toegevoegde beveiligingslaag detecteert malware die traditionele antiviruspakketten niet of moeilijk kunnen detecteren.

Een betere bescherming tegen malware en ransomware

Wie extra bescherming zoekt tegen malware en ransomware heeft met HitmanPro een goede keuze. Het is belangrijk om het steeds naast een reguliere virusscanner te gebruiken aangezien HitmanPro vooral op kwaadaardige software en aanvallen is gericht en niet zozeer op standaard virussen. Wie ervoor kiest om extra bescherming te installeren, een 2de beveiligingslaag zoals HitmanPro, raden wij aan gelijk voor het Alert pakket te gaan gezien de extra functionaliteiten ten opzichte van ransomware.

Het is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld om al je bankzaken via het internet te regelen. Maar dit is niet geheel zonder risico. Met het toenemende aantal aan “banking Trojans” en andere malware dat het betalingsverkeer vanuit de browser naar de bank probeert te manipuleren is een uitgebreide internetbeveiliging geen overbodige luxe. Maar ook phishingmails die vaak niet van echt te onderscheiden zijn vormen een potentieel risico bij de veiligheid van het internetbankieren en het gebruik van internet in het algemeen.

Wanneer je gebruik maakt van HitmanPro.Alert zal de browser voorzien worden van een groen kader. Rechts onder in de browser zie je dat bescherming voor het veilig surfen actief staat, net zoals de exploitbescherming en de toetsversleuteling. Naast deze extra beveiliging is het altijd noodzakelijk om alert te blijven, merk je iets vreemds stop dan de browsersessie en scan je computer op de eventuele aanwezigheid van malware.

Voor cybercriminelen is het misbruiken van kwetsbaarheden oftewel beveiligingslekken in software een lucratieve methode om computers te infecteren. Ook op dit vlak biedt HitmanPro.Alert bescherming. Ondanks deze bescherming moet je er wel zorg voor dragen dat Windows en de geïnstalleerde software up-to-date is. Gebruik altijd de laatste versies van je software en installeer altijd de beschikbare updates en/of beveiligingspatches.

HitmanPro.Alert biedt specifieke bescherming tegen ransomware en in het bijzonder de crypto-malware wat verantwoordelijk is voor bestandsgijzeling. In tegenstelling tot de doorsnee malware kan ransomware enorme schade aanrichten doordat het je bestanden ontoegankelijk maakt met een niet te ontcijferen encryptie. Voor veel varianten is er namelijk geen remedie in de vorm van een decrypter beschikbaar.

Wanneer de computer eenmaal is geïnfecteerd met dergelijke ransomware en je hebt geen back-ups dan is het eigenlijk einde oefening. In sommige uitzonderlijke gevallen is het mogelijk om de bestanden toch nog terug te halen.

Naast de eerder genoemde technologieën is er ook een speciale beschermingsmodule aanwezig die voorkomt dat keyloggers je toetsaanslagen kunnen registreren. Deze module zal ook voorkomen dat je stiekem via de webcam bespioneerd kan worden. Zoals eerder aangegeven zal HitmanPro.Alert continu de integriteit van de gebruikte browser controleren. Hiermee voorkomt het dat malware de browser kan manipuleren en bijvoorbeeld “man-in-the-middle” of “man-in-the-browser” aanvalen kan uitvoeren.

Deze tactiek gebruiken cybercriminelen om bijvoorbeeld je online-transacties te manipuleren. Geheel op de achtergrond zullen er dan gegevens worden aangepast, als gebruiker merk je dus niet dat bedragen en/of bankrekeningnummers worden aangepast. Indien de computer is geïnfecteerd met een banking Trojan en de antivirus-software heeft deze niet onderschept kan je dus eenvoudig slachtoffer worden van internetfraude. De schade hierbij kan dan enorm zijn, het is dan ook nog de vraag of de bank dit (volledig) zal vergoeden.

De identiteitsbescherming is er specifiek om identiteitsdiefstal te voorkomen. De meeste betaalde antivirus-software is vaak standaard al uitgerust met zo’n functie, wat bij de meeste gratis virusscanners ontbreekt. Persoonlijke gegevens zoals gebruikersnamen en wachtwoorden zijn voor cybercriminelen goud waard. Niet alleen de geavanceerde malware maar ook de minder schadelijke adware of spyware kan een inbreuk zijn op je online veiligheid en privacy. Het installeren van een extra beschermingslaag middels HitmanPro.Alert is dan ook zeker aanbevolen.

Hulp nodig met het opschonen van je computer?

PCdefect bestaat uit een team van getrainde IT experten, die je graag verder helpen met al je computer problemen. Wil je weten wat mogelijk is? Maak dan een afspraak, of neem contact met ons op!

Waarom PCdefect?

Ben je op zoek naar een nieuwe laptop of tablet? Of zoek je naar accessoires zoals laders en laptoptassen?