Windows 11 is op komst! Wat is er allemaal nieuw?

De nieuwe release van Windows 11 staat voor de deur en dit kunnen we natuurlijk bij PCdefect niet zomaar laten passeren. We overlopen alvast de nieuwigheden en de minimale systeem specificaties om dit besturingssysteem op je huidige computer te installeren.

Introductie Windows 11

Wat is er nieuw in Windows 11?

Windows 11 bevat geen enorme veranderingen. Er komen een aantal functies bij en er gaan er ook een aantal weg. Microsoft besteed nu vooral veel aandacht om de gebruikerservaring te verbeteren, dit doen ze voornamelijk door alles rustiger, mooier en overzichtelijker te maken.

Een nieuwe lay-out van de startmenu

De startmenu zal je voortaan terug vinden in het midden van de menubalk. Navigeren door deze menu zou eenvoudiger moeten zijn de bij de vorige Windowsversies. Er zijn verschillende thema’s beschikbaar zoals de donkere modus om het menu weer te geven.

Overzichtelijk werken met vensters en meerdere desktops

Het nieuwe besturingssysteem beidt de mogelijkheid om tot vier verschillende vensters naast elkaar te zetten. Dit geeft je dus de mogelijkheid om overzichtelijk te werken door bijvoorbeeld meerdere tabbladen en programma’s te ordenen en je workflow te optimaliseren. Ook is er de mogelijkheid om meerdere desktops aan te maken. Deze optie zagen we ook al terugkomen in Windows 10 en zo kun je persoonlijke zaken en werk mooi scheiden.

Verbeterde widgets

Windows 11 geeft de mogelijkheid om widget zoals het weer, de koers, notities of het nieuws vast te pinnen aan je startschem. Zo hoef je dus niet iedere keer een specifieke app te openen om bepaalde zaken te bekijken.

Vernieuwde Windows Store en gebruik van Android apps

Het aantal apps die beschikbaar zijn binnen de Microsoft Store wordt flink uitgebreid. Dit heeft voornamelijk te maken dat met de release van Windows 11 er ook de mogelijkheid komt om bepaalde Android apps te downloaden. Deze apps zullen vindbaar zijn via de Amazon App Store die binnen de Microsoft Store wordt gebouwd.

Integratie van Microsoft Teams

Microsoft Teams krijgt een vaste koppeling en is dus meer dan een losse app. Dit maakt dat je sneller en eenvoudiger gebruik kunt maken van de videochat wat sinds kort ook beschikbaar is voor privégebruik.

Betere ondersteuning voor gaming

Microsoft beweert met de release van Windows 11 dat dit beste Windows versie ooit is op vlak van gaming. Eén feature die alvast in het oog springt is auto HDR. Deze unieke functie verbetert games die zijn ontworpen onder DirectX 11 of hoger en die tot nu toe alleen SDR (Standard Dynamixc Range) hadden. 

Windows 11 wat mogen we verwachten

Hoeveel kost een upgrade naar Windows 11?

Een upgrade naar Windows 11 is kosteloos voor gebruikers die reeds met Windows 10 aan de slag zijn. Een vereiste is wel dat je computer verbonden is met internet en dat je over een Microsoft account beschikt. 

Wat zijn de minimale systeem specificaties om Windows 11 op je huidige computer te installeren?

Microsoft heeft ondertussen laten weten wat de minimale systeemvereisten zijn voor een update naar Windows 11, naarmate we dichter naar de release datum komen kan dit nog wel veranderen!

Hulp nodig bij het overschakelen naar Windows 11?

PCdefect bestaat uit een team van getrainde IT experten, die je graag verder helpen met al je computer problemen. Wil je weten wat mogelijk is? Maak dan een afspraak, of neem contact met ons op!